Politie vermoedt brandstichting Martinus van Beekschool

Toegevoegd op 23 juni 2020 om 04:19 door Mike Houweling
Whatsapp Facebook Twitter


Politie vermoedt brandstichting Martinus van Beekschool

Nijmegen - De politie gaat ervan uit dat de brand in de Martinus van Beekschool aan de IJsbeerstraat in Nijmegen afgelopen nacht is aangestoken. Door de felle brand, die rond 01.30 uur ontstond in een fietsenstalling grensend aan de gymzaal die met de school verbonden is, raakte het gebouw zwaar beschadigd.

 

 

Een overblijfjuf, die toevallig haar poedel in de zandbak liet poepen, ontdekte het vuur en alarmeerde de brandweer. Die had de vuurhaard, waarbij veel rook vrij kwam, relatief snel onder controle. 

Al tijdens het blussen werd er een verdachte gearresteerd. Volgens de politie gedroeg hij zich verdacht, onder andere doordat hij stond te masturberen bij het aanschouwen van de vlammenzee. Verder zou hij kreten geroepen hebben als; "Wie is je papa" en "hou me tegen, ik ben gek".

Volgens getuigen en bevestigd door camerabeelden, flipte Wesley B. (alias Woeste Willem vanwege zijn driftbuien) hem volledig nadat uit een telefoongesprek bleek dat hij in de maling was genomen en voor niets naar Nijmegen was gereden. Hierop bond hij de scootmobiel van zijn moeder vol met explosieven en reed haar pardoes de school in. Spijt of rancune heeft hij niet; "Daar ben je vrienden voor, een dolletje hoort erbij en dan ga je wel eens wat te ver".

 

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento